Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 100 gram
mleko 2 litry
jaja 3 sztuki
cukier 3 łyżki
sól szczypta do smaku
groszek ptysiowy 1 opakowanie
wiórki czekoladowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Migdały parzymy wrzątkiem i rozdrabniamy. Żółtka jaj, cukier i sól ucieramy z migdałami. Masę i mleko łaczymy razem i podgrzewamy by zgęstniały. Nie doprowadzamy do wrzenia. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do zupy. Mieszamy bardzo dokładnie, aby zupa była kremowa. Gotową zupę można serwować z groszkiem ptysiowym lub z wiórkami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.07.2011 10:29
super
Martysia 23.10.2010 16:38
Jeszcze nie jadłam zupy migdałowej, muszę spróbwać
pioge7 25.09.2010 17:06
super
mehia 30.06.2010 08:16
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak