Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z fasolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

80 g mięsa
100 g strąków fasoli
2 g mąki
papryka mielona
sól
tłuszcz 10 g
koncentrat 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z fasolą

Mięso pokroić na małe kawałki i posolić. W rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso oprószyć je mąką smażyć na silnym ogniu mieszając co jakiś czas. Cebulę pokroić w półksiężyce, dodać do rondla.. wlać ćwierć szklanki wody- dusić pod przykryciem. Fasolę pokroić i dodać do mięsa. Gdy fasola i mięso są miękkie dodać pozostałe składniki- zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 10.07.2011 20:42
Lubię:-)
buksiak12 29.09.2010 11:56
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak