Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń w musztardzie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
bulion 1 szklanka
fasolka szparagowa konserwowa 1 puszka
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń w musztardzie

Mięso kroimy na porcje i nacieramy olejem, musztardą. Oprószamy sola i pieprzem. Wkładamy do lodówki na całą noc. Następnie obsmażamy mięso na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem i pieczemy 1 godz. w temp. 180 stopni. Fasolkę podsmażamy na oleju. Mięso wyciągamy na półmisek, powstały sos zagęszczamy mąką. Podajemy mięso z ziemniaczkami i fasolką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 21.06.2011 18:04
smakowita
aginaa 28.09.2010 18:02
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak