Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 60 dag
jabłka 2 sztuki
cebula czerwona 3 sztuki
sok z cytryny 2 łyżeczki
masło 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
wino czerwone 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jabłkiem

Schab bez kości kroimy na 4 porcje. Oprószamy solą i pieprzem. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Na rozgrzanym oleju smażymy kotlety. Na 2 łyżkach masła podsmażamy jabłka. Na usmażonych kotletach układamy smażona cebulę i jabłka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 29.09.2010 08:33
niebo w gębie
aginaa 28.09.2010 18:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak