Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki na ogórku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 30 dag
szynka konserwowa 30 dag
serek tostowy 2 opakowania
serek topiony 1 sztuka
musztarda
sól do smaku
czerwony pieprz kilka ziaren
Papryka słodka mielona Prymat
curry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki na ogórku

Ogórki umyć i przeciąć wzdłuż na cztery części.Oprószyć solą i odstawić na kilka minut,aby puściły sok.Następnie posypać ogórki białym pieprzem. Serek topiony rozgnieść widelcem z odrobiną ostrej i słodkiej papryki oraz szczyptą soli i curry. Szynkę konserwową pociąć w cienkie plastry. Na środku każdego z nich rozsmarować serek topiony. Przykryć plasterkami serka tostowego. Zwinąć szynkę w ciasne ruloniki i delikatnie spłaszczyć dłonią. Ułożyć roladki na kawałkach ogórka. Przed podaniem udekorować wierzch roladek wzorkiem z musztardy oraz ziarenkami czerwonego pieprzu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 02.11.2011 18:00
dobry przepis
misia53 30.10.2010 20:57
Ciekawe, szkoda ,ze nie ma zdjęcia.
aginaa 28.09.2010 18:02
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak