Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe z pieczarkami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

½ litra wody,1 łyżka sosu sojowego,1 łyżeczka mielonego pieprzu
Bulion grzybowy 1 kostka
cebula 3 szt.
pieczarki 8 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
olej słonecznikowy 3 łyżki
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżeczki
kotlety schabowe 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe z pieczarkami :

Kotlety przekroić na połówki , lekko stłuc tłuczkiem do mięsa. Skropić sosem sojowym i popieprzyć .Obsmażyć na smalcu na rumiano . Włożyć do garnka . Na oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w piórka , a potem dodać do niej pokrojone w plasterki pieczarki i usmażyć lekko rumieniąc . Dodać do garnka z mięsem . Wlać wodę . Dodać ziele angielskie, liść laurowy , kostkę bulionową . Dusić 45 minut. Mąkę zamieszać z 2 łyżeczkami oleju na pastę .Wkładać po odrobinie do sosu , wymieszać aż się zagęści ( jest to doskonały sposób zagęszczania sosów- nie zrobi się w sosie żadna ,, klucha „ ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 15.03.2011 17:46
wyglądają smakowicie
Małgorzata113 16.09.2010 11:27
danie kolorowe i pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak