Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka piramida

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
śliwki 1 kg
cukier puder 3 łyżki
zagestnik do smietany 1 torebka
Do dekoracji:
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka piramida

Śliwki umyć i osuszyć podzielić na połówki, usunąć pestki. Owoce zmiksować na gładką masę, porcjami wsypywać cukier. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Mus śliwkowy połączyć z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie wymieszać. Foremki w kształcie stożka opłukać zimną wodą. Następnie wypełnić masą śliwkową. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Piramidki wyjąć z foremek, ustawić je na talerzach. Udekorować bitą śmietaną, śliwkami i miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 07.05.2012 22:47
fajna
aginaa 28.09.2010 18:01
bardzo smaczne
aginaa 28.09.2010 18:01
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak