Sposób przygotowania

Śliwki umyć i osuszyć podzielić na połówki, usunąć pestki. Owoce zmiksować na gładką masę, porcjami wsypywać cukier. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Mus śliwkowy połączyć z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie wymieszać. Foremki w kształcie stożka opłukać zimną wodą. Następnie wypełnić masą śliwkową. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Piramidki wyjąć z foremek, ustawić je na talerzach. Udekorować bitą śmietaną, śliwkami i miętą.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    bardzo smaczne
  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !