Sposób przygotowania

Margarynę stopić w garnku, później dodać cukier (ja wolę mniej słodkie więc dodaję tylko 1 szklankę),cukier waniliowy i mleko.Wszystko ma sie zagotować i wtedy dodajemy kakao aby tez się zagotowało.Z całosci odlewamy pół szklanki na polewę. Reszta musi ostygnąć.
Gdy juz ostygnie masa kakaowa, dosypujemy mąke,proszek do pieczenia oraz wbijamy całe jajka. Mozna równiez dołozyc bakalie ( płatki migdałowe, rodzynki lub co nam przyjdzie do głowy). Całość należy dokładnie wymieszać, a następnie wylewamy na brytfannę, która wcześniej trzeba posmarować( np.margaryna lub masłem) i posypać leciutko bułką tarta. \"Bure ciasto Ani\" pieczemy przez 1 godzinkę w 150 stopniach(mam na myśli piekarnik bez termoobiegu).Na upieczone i jeszcze gorące ciacho wylewamy wczesniej odstawioną polewę kakaową. I gotowe!!!
SMACZNEGO!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !