Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy pasztet

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 kg
wątroba wieprzowa 15 dkg
kasza manna 80 gr
woda 0,75 l
jajko 2 szt
gałka muszkatołowa ,sól,pieprz do smaku
przecier pomidorowy 1 mały słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy pasztet

Udka ugotować do miękkości, obrać. Wątrobę ugotować. Obrane mięso i wątrobę zmielić w maszynce do mięsa. Do wywaru z udek dodać kaszę mannę i wymieszać, wlać do zmielonego mięsa i wątroby. Dodać przecier i doprawić ale lekko ;przeprawić\"ponieważ po pasteryzacji będzie łagodniejszy smak dodać jajka. Całość miksujemy blenderem przez 15 min aż uzyskamy gładką masę. Napełniamy słoiki i pasteryzujemy 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.11.2013 09:22
coś fajnego i smacznego
ankaryba 26.06.2013 15:15
super!!! :-)
misia53 27.08.2012 09:20
ciekawy , zaskoczyłaś mnie
ben-ka 27.08.2012 08:03
dla mnie to całkowita nowość.
Krystyna32 15.06.2012 12:49
dobry
SyMiki 26.11.2011 18:01
ciekawy przepis
Ela20 14.07.2011 19:23
muszę kiedyś wypróbowac :)
Allice 09.07.2011 13:16
świetny pomysł
Justyna88 24.09.2010 11:23
musi byc pyszny :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak