Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

letnia sałatka jerzynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
½ szklanki zielonego groszku
30 dkg młodych ziemniaków
Łyżka stołowa usiekanych pikli
Łyżka siekanego koperku
majonez
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: letnia sałatka jerzynowa

Kalafiora i groszek ugotować. Włoszczyznę krajać w drobną kostkę, tak samo oba ogórki i ugotowane ziemniaki. Kalafiora podzielić na jak najmniejsze różyczki. Pokroić również jajka w kostkę. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i ewentualnie szczyptą cukru. Dodać siekaną zieleninę i wymieszać z majonezem. Przybrać na wierzchu ćwiartkami pomidora, plasterkami ogórka i gałązkami natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak