Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 80 dkg
cebula biała 3 sztuki
kajzerka 4 sztuki
natka pietruszki 2 pęczki
kwaśna śmietana 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej
grzyby suszone 1 garść
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet grzybowy

Suszone grzyby namocz w małej ilości wody. Gdy zmiękną, odcedź je i drobniutko posiekaj. Pieczarki pokrój w kostkę. Smaż na oleju razem z drobno posiekaną cebulą i grzybami przez blisko 15 minut. Wystudź i przełóż do dużej miski. Dodaj pokrojone w małą kostkę kajzerki, jajka, posiekaną natkę pietruszki i śmietanę. Wyrób na jednolitą masę. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Blachę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Przełóż masę grzybową i wyrównaj wierzch. Piecz około godziny w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 06.12.2011 09:45
pycha
Ewelina38 19.06.2011 22:22
super, nie jadłam jeszcze takiego
RenataZ-et 19.09.2010 11:59
Bardzo interesujący przepis!
Margo1 16.09.2010 22:30
nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak