Sposób przygotowania

Podroby drobiowe popularne są w każdej kuchni. Nie przepadam za żołądkami ( w zasadzie robię z nich tylko wywar na krupnik , a potem farsz do pierogów. Postanowiłam sprawdzić jak smakują zakwaszone tamaryndowcem.
Żołądki umyć i ugotować w wodzie. Wyjąć ,oczyścić i pokroić w cienkie paseczki .Obsmażyć na patelni na oleju. Dorzucić pokrojoną w piórka cebulę , ananasa, marchew obraną i usiekaną w cienkie słupki. Smażyć 10 minut. Przełożyć do wywaru. Tamaryndowiec zalać ¼ szklanki wrzątku , po 10 minutach odcedzić ( wodę zostawić 0, a tamaryndowiec rozdrobnić ( usunąć stwardniałe kawałki ). Dodać chetney z mango, mleko kokosowe , roztarty tamaryndowiec , curry, Chat masala, kurkumę .Doprawić wodą z moczenia tamaryndowca , pieprzem .
Podawać z makaronem sojowym lub ryżem .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !