Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dynia z papryka w smietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miszż dyni 60 dag
masło 1\\2 łyzki
mąka 1 łyzka
śmietana 18 proc 1\\2 szkl
cebula
sól
cukier
koperek 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: dynia z papryka w smietanie

Cebule obieramy,kroimy w talarki.Papryke myjemy usówamy gniazdo nasienne,miaszż kroimy w paseczki.Miaszż dyni kroimy w słupki.Papryke z cebula zalewamy 1\\2 l wrzacej wody,dodajemy masło sól i szczypte cukru,mieszamy i dusimy na małym ogniu do miekkosci.Do papryki z cebula dodajemy pokrojona dynie ,mieszamy i dalej dusimy na małym ogniu 8-10 minut.Make dokładnie mieszamy ze smietana i dodajemy do potrawy.Zagotowujemy.Dynie z papryka przekładamy do salaterki i posypujemy koperkiem.Podajemy na ciepło.Danie bedzie bardziej sycace kiedy dodamy do niego 25 dag pokrojonych na drobno parówek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak