Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodych liści rzodkiewki :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1/2 litr
makaron ryżowy 2 porcje
rzodkiewka 1 pęczek
masło 1 łyżka
mleczko kokosowe 1/2 szkl.
trawa cytrynowa 2 łyżeczki
koperek 1 łyżka (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodych liści rzodkiewki :

Liście rzodkiewki z reguły wyrzucamy . A nie słusznie . Młode listki rzodkiewki doskonale nadają się na wiosenną zupę lub jarzynkę .
Oberwać , umyć i drobno usiekać listki rzodkiewki . Same rzodkiewki utrzeć na tarce jarzynowej . Na maśle udusić liście i ½ utartej rzodkiewki . Zalać bulionem . Gotować 15 minut .Makaron zalać wrzątkiem , zostawić na 5 minut. Odcedzić , dodać do zupy . Wlać mleko kokosowe. Doprawić trawą cytrynową . Wsypać koper. Podawać posypaną resztą utartej rzodkiewki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 16.09.2010 08:23
O takiej zupie jeszcze nie słyszałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak