Sposób przygotowania

Liście rzodkiewki z reguły wyrzucamy . A nie słusznie . Młode listki rzodkiewki doskonale nadają się na wiosenną zupę lub jarzynkę .
Oberwać , umyć i drobno usiekać listki rzodkiewki . Same rzodkiewki utrzeć na tarce jarzynowej . Na maśle udusić liście i ½ utartej rzodkiewki . Zalać bulionem . Gotować 15 minut .Makaron zalać wrzątkiem , zostawić na 5 minut. Odcedzić , dodać do zupy . Wlać mleko kokosowe. Doprawić trawą cytrynową . Wsypać koper. Podawać posypaną resztą utartej rzodkiewki .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    O takiej zupie jeszcze nie słyszałam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !