Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kiszonej kapusty – zwyczajny Babcigramolki :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

25 dag kiszonej kapusty ( raczej nie za bardzo kwaśnej ),3-4 ziemniaki,2 liście laurowe
3 ziela angielskie,1 łyżeczka kminku,1 grzybek suszony,Przyprawa do zup Kucharek- w płynie
wołowina 30 dag
kości schabowe 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kiszonej kapusty – zwyczajny Babcigramolki :

Zalać mięso i kostki od schabu 1 litrem wody .Wrzucić pokrojone ziemniaki , włoszczyznę ( wg upodobania w całości lub rozdrobnioną ), kminek, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować ok. 30 minut. W osobnym garnuszku nastawić zalaną 2 szklankami wody kiszoną kapustę ( jeśli była bardzo kwaśna to przepłukać ją ). Gotować kapustę również 30 minut. Po tym czasie dodać kapustę razem z wywarem do garnka z mięsem i dalej gotować jeszcze przez 30 minut. Wyjąć włoszczyznę i mięso. Obrać czyste mięso od kostek. Można je włożyć do zupy lub użyć na pierogi lub krokiety. Zupę doprawić . Jeśli ktoś lubi można zrobić zasmażkę i zaciągnąć nią zupę .
Można też dodać podsmażonej na złoto cebulki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 26.04.2017 07:05
Uwielbiam :)
SmacznaPyza 01.11.2010 11:17
dla mnie może być wersja bardzo kwaśna bo lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak