Sposób przygotowania

Masło rozpuścić w rondelku. Jajka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Połączyć z mąką i ostudzonym masłem. Dodać pozostałe składniki oraz bakalie. Całość dobrze wymieszać. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Gotowy piernik przekroić w wszerz na pół. Przełożyć powidłami wiśniowymi lub dżemem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Migori

    uwielbiam piernik
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ja również
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ja też bardzo lubię pierniki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !