Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dkg
masło 15 dkg
cukier 25 dkg
jajko 3 sztuki
powidła śliwkowe 4 łyżki
gorzkie kakao 3 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżki
miód 3 łyżki
mleko 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
powidła 1 wiśniowe

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Masło rozpuścić w rondelku. Jajka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Połączyć z mąką i ostudzonym masłem. Dodać pozostałe składniki oraz bakalie. Całość dobrze wymieszać. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Gotowy piernik przekroić w wszerz na pół. Przełożyć powidłami wiśniowymi lub dżemem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.01.2012 11:07
smaczny
RenataZ-et 23.09.2010 11:18
Ja też bardzo lubię pierniki!
Margo1 17.09.2010 08:42
ja również
Migori 16.09.2010 22:02
uwielbiam piernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak