Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki . Usmażyć na rumiano na oleju z masłem , posolić i popieprzyć .
Makaron ugotować al dente .Odcedzić .Wrzucić z powrotem do garnka, dodać podsmażone pieczarki z tłuszczem .Wsypać koper i pietruszkę .Wymieszać . Zostawić chwilę przykryty by przeszedł smakiem. Doprawić jeśli potrzeba .
Używam olej aromatyzowany borowikami bo po prostu mam - nadaje potrawie smaku , ale jak nie ma to można po prostu wrzucić do smażenia pieczarek kawałek namoczonego wcześniej w bardzo małej ilości wody suszonego borowika .Jak się go chwile posmaży to olej nabierze grzybowego smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetny pomysł na podanie makaronu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie makaron z pieczarkami.
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !