Sposób przygotowania

Filety śledziowe wymocz przez godzinę w wodzie lub w kwaśnym mleku. Ziemniaki obierz i ugotuj w posolonym wrzątku.
Przygotuj sos: jabłka i cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj ze śmietaną i sokiem z cytryny. Dopraw cukrem i pieprzem. Na gorących ziemniakach ułóż śledzia. Danie posyp szczypiorkiem. Podawaj z osobno podanym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    hmm, nigdy nie jadłam śledzi połączonych z jabłkami-na pewno ciekawie smakuje :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna kuchnia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !