Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 10 sztuk
ziemniaki 1 kg
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sos
cebula 1 sztuki
kwaśna śmietana 1 łyżka
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz do smaku
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik z jabłkami

Filety śledziowe wymocz przez godzinę w wodzie lub w kwaśnym mleku. Ziemniaki obierz i ugotuj w posolonym wrzątku.
Przygotuj sos: jabłka i cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj ze śmietaną i sokiem z cytryny. Dopraw cukrem i pieprzem. Na gorących ziemniakach ułóż śledzia. Danie posyp szczypiorkiem. Podawaj z osobno podanym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 15.12.2010 13:39
smaczna kuchnia
RenataZ-et 18.09.2010 16:13
hmm, nigdy nie jadłam śledzi połączonych z jabłkami-na pewno ciekawie smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak