Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jajkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
cebula 1 szt
marchew ugotowana 1 szt
kiełbasa 20 dag
ser żółty 5 dag
sól
pieprz
cukinia 30 dag
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jajkami

Ziemniaki pokroić w plasterki, podpiec na patelni. Oddzielnie podsmażyć cebulę z wędliną. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę ziemniaków przyprawioną sola i pieprzem, przełożyć smażoną cebulą i kiełbasą, pokrojoną w kostkę cukinią i drugą połową ziemniaków. Na wierzch położyć pokrojone jaka posypać serem żółtym. Zapiec w piekarniku. Podawać z kefirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 18.11.2013 21:57
wygląda smacznie
olkaaa 13.01.2012 22:22
jeszcze nie próbowałam
barbara11561 23.10.2011 13:55
takiej nie robiłam jeszcze
Gosia32
Gosia32 21.08.2011 23:28
jeszcze takiej zapiekanki nie jadłam
marzencia2007 26.09.2010 18:25
super
Margo1 21.09.2010 12:47
Świetne danie
Monika193
Monika193 17.09.2010 20:42
wygląda apetycznie
banditka 16.09.2010 12:58
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak