Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczakowe fasolki :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

4 plasterki wędzonki ( chuda , bardzo cienko pokrojona - użyłam szynki Jamon Serrano ale można wędzonkę krotoszyńską ., szynkę s
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
fasola szparagowa 30 dag
kurczak 20 dag pieczony

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakowe fasolki :

Fasolkę oczyścić , obciąć końcówki i ugotować do miękkości. Odcedzić .
W garnku ( lub na patelni ) rozgrzać olej z masłem .Kurczaka obrać ze skórek, chrząstek , kości i pokroić na kawałki .Podsmażyć na tłuszczu .Dołożyć fasolkę , wędzonkę i ser topiony , śmietankę .Wymieszać .Chwilę ogrzewać by ser się roztopił . Doprawić do smaku. Posypać natką pietruszki .
Podawać z ziemniakami , bagietką ,ryżem- jak kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 12.06.2013 14:04
Pychotka :)
zbysio 17.02.2012 23:49
oooooooooooooooooooooooooo
Joanna108
Joanna108 10.10.2011 16:47
bardzo fajny pomysł
iwona332 13.09.2011 00:15
super
Babciagramolka 15.09.2010 23:00
Prosze usunąć - przepis zapisał się 2 razy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak