Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z masą czekoladową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukeir puder 4 łyżki
śmietana 36% 250 ml
czekolada gorzka 1 szt
kakao 1 łyzka
biszkopt ciemny 1 szt
biszkopt jasny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z masą czekoladową

Margarynę utrzec z cukrem pudrem na gładką masę, dodając po łyżce śmietany. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzoną dodać do masy wraz z kakao. Na jasny biszkopt wyłożyć połowę masy, przykryć ciemnym biszkoptem, wyłożyć drugą połowe masy, przyłożyć jasnym biszkoptem, lekko docisnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 21.10.2013 19:32
Mmm, moje smaki:)
sara1 13.01.2013 22:22
pysznie wyglądato ciasto
Iwusia 28.03.2012 23:22
szybki i smaczne ciacho
madagaskar 21.03.2011 21:33
pycha
marzencia2007 26.09.2010 18:25
daj kawałek :P
marzencia2007 26.09.2010 18:25
daj kawałek :P
Margo1 21.09.2010 12:46
lubię takie ciacho
Monika193
Monika193 18.09.2010 21:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak