Sposób przygotowania

Z mąki, mleka, 3 łyżek oleju i jajka wyrabiam gładziutkie ciasto naleśnikowe. Na natłuszczonej (odrobiinę) patelni smażę naleśniki. Ugotowane mięso mielę w maszynce. Cebulkę drobno siekam, podsmażam na oleju, kiedy będzie złocista dodaję zmielone mięso. Doprawiam solą i pierzem. Takim farszem smaruję naleśniki, zwijam je i po opanierowaniu ponownie podsmażam na oleju. Podawać jako samodzielne danie lub z barszczem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne ,dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Robię podobnie, tylko że dodaje jeszcze kapustę :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne tylko barszczu brakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !