Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrac, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać ze szczyptą soli, roztrzepanym jajkiem i przesianą mąką. Wyrobic aż ciasto będzie jednolite, formowac knedle-zwilżonymi dłońmi, wrzucac do osolonej wrzącej wody. Garnek zdjąć z ognia i pozostawić knedle w kąpieli wodnej około 10-15 minut. Masło podgrzać, stopione wymieszać z cukrem i cynamonem, polać knedelki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    ojej ale bym zjadla :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !