Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe knedle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki szkl
jabłek 4-5
jajko
sól
odrobina masła
cukier
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe knedle

Jabłka umyć, obrac, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać ze szczyptą soli, roztrzepanym jajkiem i przesianą mąką. Wyrobic aż ciasto będzie jednolite, formowac knedle-zwilżonymi dłońmi, wrzucac do osolonej wrzącej wody. Garnek zdjąć z ognia i pozostawić knedle w kąpieli wodnej około 10-15 minut. Masło podgrzać, stopione wymieszać z cukrem i cynamonem, polać knedelki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 04.04.2011 13:14
smaczne
Kate131 26.11.2010 07:11
pyszne
etka 17.09.2010 13:49
ojej ale bym zjadla :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak