Sposób przygotowania

Zelatynę namoczyc w kilku łyżkach zimnej wody, a następnie rozpuścic kilkoma łyżkami wrzątku. Wsypac na patelnię połowę cukru, zrumienic, dodac orzechy i wyłozyc do miski zwilżonej wodą, gdy ostygnie utłuc na małe kawałeczki. Żelatyne dodac do mleka, dodac pozostały cukier i cukier waniliowy, ubic trzepaczką, dodac orzechy w karmelu i wymieszac. Przelac do salaterki i zostawic do stężenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Bardzo fajna propozycja, szczególnie z tymi orzechami w karmelu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    odważne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !