Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaczki duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 50 dkg
oliwa 2 łyżki
kucharek, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaczki duszone

Maślaki dokładnie oczyścić. Jeśli są malutkie zostawić w całosci, jeśli więszke - pokroić. W rondelku rozgrzewamy oliwę, opiekamy na niej grzybki. Opieczone zalewamy wodą dodając kucharek i pieprz do smaku. Dusimy pod przykryciem ok. 1,5 godziny, w miarę potrzeby uzupełniając wodą. Można podawać z ziemniakami, jako np farsz do zapiekanek, pizzy lub do jajecznicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.08.2011 18:17
pyszne grzybeczki
angelika14 08.07.2011 15:58
mniam!
mehia 24.06.2011 20:36
pycha
iwona332 03.11.2010 00:10
super
RenataZ-et 23.09.2010 11:18
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak