Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
jajko 7 szt
mięso mielone 30 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
kminek
pieprz
sól
olej
musztarda ostra 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jajkiem

Mięso przeciąć tak aby powstał duży płat. Rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem i posmarować ostrą musztarda. Odłozyc na 1 h do lodówki. Do mięsa mielonego dodać cebulę, sól i pieprzem, wyrobić masę. Mięso mielone rozłożyć na płacie mięsa. Ułożyć jajka ugotowane na twardo i zwinąć w rulon. Posypać kminkiem, oblać olejem piec w piekarniku w folii aluminiowej lub związane w sznurem ok 1,5 h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.11.2013 20:32
Wygląda genialnie.
czekoladka_m 28.10.2013 18:45
Wygląda świetnie!
Adam/ZUB3R 18.09.2013 12:23
wygląda bardzo, bardzo smacznie
Granita 12.03.2013 14:39
super...robię podobną na święta wielkanocne właśnie
Iwusia 12.03.2012 23:05
cudowna i piękna, a jaka musi być smaczna !
Iwona51
Iwona51 18.09.2011 21:06
pycha
MAR3STA 15.02.2011 18:57
z jajkiem super wygląda;)
Anita21 07.02.2011 10:23
super
marzencia2007 26.09.2010 18:26
wyglada pieknie!
Monika193
Monika193 18.09.2010 21:58
coś pysznego
banditka 16.09.2010 12:59
super wyglada w przekroju ta rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak