Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona w sosie własnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka bez kości 60 dkg
kucharek, pieprz do smaku
Kostka Kucharek 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona w sosie własnym

Szynkę umyć, osuszyć, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Opiec na tłuszczu z obu stron. Zalać wodą, dodać kostkę rosołową. Dusić do 1,5 godziny na wolnym ogniu. Kiedy mięsko będzie miękkie zagęścić mąką. Podawać z kaszą i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 01.04.2012 11:26
lubię takie proste dania
m1monika 09.01.2012 19:37
apetyczna
Seba 18.12.2011 11:25
pycha
Iwona51
Iwona51 17.06.2011 14:43
smaczna
RenataZ-et 18.09.2010 16:09
Pyszne :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak