Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
cebula 2
papryka 3
puszka kukurydzy 1
banan 2
olej 2 łyżki
wieprzowina 75 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
wędzony boczek 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone mięso i obsmażyć z każdej strony. Przyprawić do smaku. zdjąć z patelni a na nią wrzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę i banany. Chwilkę podsmażyć. Ponownie wrzucić mięso. Dodać koncentrat pomidorowy i mąkę. Całość zasmażyć. Następnie dodać 1 litr wody i boczek pokrojony w kostkę. Zagotować. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. godziny. na koniec dodać kukurydzę. Przed podaniem danie posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.05.2012 23:03
Z bananem nie jadłam.
pacpaw 30.09.2010 09:50
ten banan w przepisie, aż kusi aby wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak