Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z marmoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
smalec 25 dag
śmietana 1/4 litr
szczypta soli do smaku
marmolada do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z marmoladą

Z mąki, smalcu, śmietany i soli wyrobić ciasto. Jeżeli jest zbyt suche dodać śmietany. Ciasto rozwałkować, wykrawać kwadraty, nałożyć marmoladę i formować rogale. Można również wykrawać od szklanki koła i lepić jak pierogi. Piec na złoty kolor. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 30.06.2011 16:16
robię takie podobne bo są smaczne
Ela15 20.03.2011 08:55
mniam
Magdalena80 01.03.2011 22:07
wyglądają apetycznie:)
Krzysztof42 07.12.2010 14:49
uwielbiam
anya_86 11.11.2010 17:11
ąz mi ślinka cieknie, pychota
Smakosz6 05.09.2010 18:39
mniam
cukiereczek 01.08.2010 08:11
Super takie lubię
Nina6 18.05.2010 11:11
rogaliki są na prawde dobre:)
Marcin46
Marcin46 04.05.2010 14:47
Smalec mnie przeraża, ale faktycznie dobre ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak