Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 50 dag
ziemniak 1
cebula 1
olej 3 łyżki
bulion 3/4 litra
natka pietruszki 3 gałązki
śmietana 10 dag
serek topiony naturalny 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa

Obrany seler, ziemniak i cebulę pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać 1 łyżkę oleju i zeszklić na nim cebulę. Następnie wlać bulion, wrzucić seler i ziemniaka. Gotować ok. 20 minut. do zupy dodaj śmietanę i serek. Mieszając doprowadź do wrzenia. Całość przypraw do smaku. następnie zupę zmiksuj. Rozlej do talerzy i posyp natką pietruszki. Zupę można podawać z tostami wcześniej podsmażonymi na maśle na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.11.2013 08:00
smaczna zupka
TEtalicha 20.09.2012 21:56
czy taka zupa jest smaczna? zainteresowała mnie
Anna125 20.11.2011 18:03
smaczna
Małgorzata106 02.11.2011 19:17
super
Justyna Jussstiii 08.09.2011 10:36
super
buksiak12 29.08.2010 14:46
mniam mniam
buksiak12 29.08.2010 14:46
mniam mniam
Dorota71 29.08.2010 14:13
przepis godny wypróbowania
Emilia22 29.08.2010 13:19
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 29.08.2010 13:19
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak