Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik z rożna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Tuszka króliczka
kawałek słoniny
2 łyżki musztardy
3 ząbki czosnku
bazylia
sól, pieprz
olej 5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: królik z rożna

Królika nafaszerować słoniną i natrzeć solą. Przygotować marynatę z oleju, musztardy, czosnku przepuszczonego przez praskę oraz soli, ziała. Marynatą natrzeć tuszkę i odstawić na dwie godziny po tym czasie Tuszkę nadziać na rożen i piec co jakiś czas obracając i polewając olejem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

16.08.2013 12:59
ale czy słonina wędzona czy surowa??
Karolcia12 18.12.2010 16:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak