Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kromka tostów 2 sztuki
masło 4 dag
por 50 dag
mąka 2 łyżki
bulion 3/4 litra
kremówka 4 łyżki
białe wino 2-3 łyżki
kminek 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa

Pokrojone w kosteczkę tosty podsmażyć na połowie masła na złoty kolor. Resztę masła rozpuścić w garnku. Dodać pory pokrojone w plasterki i dusić ok. 5 minut. następnie dodać mąkę i smażyć chwilkę. Po chwili podlać bulionem i śmietaną i doprowadzić do wrzenia. Całość zmiksować i na koniec doprawić winem oraz przyprawami. Rozlać do talerzy i posypać kminkiem oraz grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 19.01.2014 20:38
taki smak by mi pasował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak