Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 2 pęczki
śmietana 12% 100 ml
ser topiony 100 gram
woda 2,5 litra
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z grzankami

Wodę gotujemy z kostkami 5 minut. Dodajemy drobno posiekany koperek i gotujemy kolejne 10 minut. Potem dodajemy ser topiony i gotujemy jeszcze 5-10 minut aż całkiem się rozpuści. Ja trzeba pomóc mikserem w rozpuszczeniu to pomagamy ;)

Na koniec wyłączamy i zabielamy śmietaną.

Podajemy z grzankami, które mam w innym przepisie.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 07.05.2011 22:08
chętnie spróbuję koperkowej...
Lulus20 11.12.2010 19:26
fajny pomysł :)
banditka 25.08.2010 09:36
fajny przepis :)
Małgorzata113 11.07.2010 10:27
Bardzo fajny przepis.
Kate131 27.05.2010 15:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak