Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy chlebek razowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

450 gram wody,450 g maki pszennej razowej,220 gram maki pszennej,40 dag drozdzy,2 lyzeczki soli i 1 cukru . .

Przepis i sposób przygotowania na: domowy chlebek razowy

Drozdze rozrabiamy z niewielka iloscia wody i cukru.Gdy wyrosna dodajemy pozostale skladniki,dolewamy 1 lyzke oleju i wyrabiamy okolo 2-3 minut.Odstawiamy do wyrosniecia po czym przekladamy na natluszczona blaszke i pieczemy 50-60 minut w temp.200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 06.08.2011 12:27
cudowny
jolajka 27.09.2010 07:11
już czuję ten zapach!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak