Sposób przygotowania

Karkówke kroim dość grube plastry (1-2cm). Delikatnie rozbijamy pięścią i przyprawiamy przyprawą Prymat. Następnie obsmażamy je na rozgrzanym oleju z 2 stron i przekładamy do rondelka. Potem na tym samym tłuszczu smażymy cebulę aż będzie miękka. Po chwili dodajemy wcześniej wymoczone w wodzie grzybki i wspólnie przesmażamy. Całość przekładamy do rondla z karkówką, dodajemy bulion z kostki rosołowej i dusimy pod przykryciem po 30 min na kazdej stronie aż do uzyskania miękkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ostatnio po wysypie grzybów mam ich spory zapas ... może wypróbuję taką karkóweczkę też... :).
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ale apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super polaczenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    lubię takie mięska :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z grzybkami:) to musi być pyszne!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie, a sezon na grzybki się już zaczął...
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Coś w moim guście :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    superowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !