Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki w zalewie octowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 3 kg
cebula 25 dag
mały seler
Zalewa:
woda 5 szkl.
ocet 2 szkl.
cukier 3 szkl.
sól 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 3 łyżeczki
papryka czerwona 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki w zalewie octowej

Ogórki umyć i pokroić na 2 cm plastry, z papryki usunąć ziarna, umyć i pokroić w kostkę, seler i cebulę również pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać i ułożyć w słoiku. Zalewe zagotowac z gorczycą i zalać słoje, pasteryzować 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak