Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Główka czerwonej kapusty 1
smażona pierś z kurczaka 100-150 g
cebula 1
kukurydza 1/2 puszki
papryka 1
pomidor 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Umyte liście kapusty zalać wrzątkiem i potrzymać pod przykryciem ok. 30 minut. następnie drobno poszatkować. Dodać pokrojonego na kawałki kurczaka, cebulę, paprykę, pomidor i oliwki oraz kukurydzę. Całość doprawić do smaku. Wszystko wymieszać z majonezem. Do sałatki można dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Przed podaniem posypać zieleninką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja38 29.04.2011 12:33
pycha
buksiak12 23.08.2010 13:44
ciekawy przepis
Dorota71 23.08.2010 13:08
super przepis
Emilia22 23.08.2010 12:35
mniam mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak