Sposób przygotowania

Wiśnie włożyć do dużego słoja o szerokiej szyjce i zasypać cukrem (słój wypełnić do 3/4 objętości) i postawić w ciepłym miejscu np.na oknie gdy jest słoneczna pogoda. Pozostawić na 10 dni, a po tym czasie zlać sok i podlać wiśnie spirytusem i pozostawi9ć jeszcze na 4 dni. Gdy minie ten czas wymieszać z sokiem i przecedzić/przefiltrować przez gęste sito. Rozlać do butelek, zamknąć. Gotowe do spożycia po 2-3 miesiącach.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    kieliszeczek do kawusi jak znalazł
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Super naleweczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Moja ulubiona !
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    dobra:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !