Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety mięsno-ryżowe z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 sztuka
marchewka,seler

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety mięsno-ryżowe z marchewką

Ryż ugotować, aby był jeszcze twardawy. Surowe warzywa (marchew, dodatkowo pietruszka, seler itp) utrzeć na tarce na grubych oczkach (nieduży talerz warzyw).

Wszystkie składniki połączyć, wyrobić, wymieszać. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej. smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron.

Podawać z sosem pieczeniowym i zieloną pietruszką jako dodatek do ziemniaków lub pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.01.2011 13:58
smaczne
ewelinapac 10.01.2011 17:46
pychota
Mysiunia 27.09.2010 09:11
bardzo fajne:)
GreenFox 21.09.2010 16:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak