Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
cebula 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
śmietana 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
ser żółty 15 dag
borowiki 50 dag
podgrzybki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z grzybami

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić. Grzyby oczyścić, pokroić, obgotować i odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę, poddusić na niej cebulę, następnie dodać obgotowane grzyby, podsmażyć doprawiając do smaku solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na jarzynówce. Śmietanę wymieszać z jajkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim ziemniaki, na ziemniakach ułożyć podsmażone z cebulką grzyby, na grzybach ułożyć starty ser żółty i całość zalać śmietaną. Zapiec przez około 25 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 30.09.2018 15:59
Super tylko grzybów brak w tym roku.Pozdrawiam ;)
IKrakowianka 16.08.2012 00:19
pycha!
BozenA 17.07.2012 15:00
mmm
BozenA 17.07.2012 15:00
mmm
natii3624 11.07.2012 21:27
Super wygląda :)
IZABELA29 12.01.2012 09:06
prosto i smacznie
Mysiunia 27.09.2010 09:10
swietna!
Margo1 16.09.2010 09:09
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak