Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

borówki z gruszkami do mięs

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki 1 kg
gruszki 50 dkg.
cukier 50 dkg
Goździki całe Prymat 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: borówki z gruszkami do mięs

Borówki zalać wrzącą wodą i odstawić na godzinę. Z cukru ugotować syrop. Włożyć do niego obrane gruszki i gotować aż będą szkliste. Dodać borówki i gotować 30 minut. Gorące nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 06.04.2013 09:24
do wołowiny-super
noculos 15.01.2011 20:22
super!!!
noculos 15.01.2011 20:22
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak