Sposób przygotowania

Z cukinii ściąć końce. Każdą z nich przekroić na 3 części. Wydrążyć z nich miąższ. Cebulę posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę pokroić w kosteczkę, zaś pora w talarki. Warzywa dusić przez ok. 5-6 minut. Ugotować kaszę. Połączyć ją z warzywami, startym żółtym serem oraz posiekaną natką. Tym farszem napełnić cukinie.
Przygotować sos: przecier pomidorowy podgrzać z listkami bazylii i przyprawić solą i kucharkiem. Cukinie podawać z sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Faszerowana cukinia-świetny pomysł na kolację.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !