Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywny gulasz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100 g mięsa
1 marchewka
selera
3 g mąki
papryka mielona
czosnek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
tłuszcz 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: warzywny gulasz

Mięso pokroić na małe kawałki i posolić. W rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso oprószyć je mąką smażyć na silnym ogniu mieszając co jakiś czas. Cebulę pokroić w półksiężyce, dodać do rondla.. wlać ćwierć szklanki wody- dusić pod przykryciem. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do mięsa- podlać wodą i dusić aż wszystko będzie miękkie pod koniec przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak