Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na pół. Wykładamy na dwie prostokątne formy do pieczenia. Ciasta smarujemy powidłami
Białka ubijamy na sztywno ze szklanka cukru. Smarujemy ciasta z powidłami, posypujemy posiekanymi orzechami. pieczemy w piekarniku 40 min, nagrzanym do 180C.
Przygotowujemy krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu i na koniec wlewany małymi porcjami wódkę.
Na jeden placek wykładamy krem karpatkowy, przykrywamy drugim plackiem, odwracając go uprzednio warstwą orzechowo - śliwkową do dołu i polewany polewą czekoladowa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Już wiem , że będzie mi smakowało :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !