Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g wywaru z kości
50 g włoszczyzny
2 marchewki
10 g słoniny
2 g mąki
50 g śmietany
sól
przyprawy
ziemniaki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana

Włoszczyznę posiekać, marchew pokroić drobno, dodać do przygotowanego wcześniej wywaru. Posolić, gotować. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni- dodać do wywaru. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę także dodać do wywaru. Śmietanę rozrobić z mąką, dodać do zupy, gotować, przyprawić do smaku. Słoninę roztopić na patelni wlać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 02.07.2012 22:53
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak