Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczko migdałowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

• 100 g słodkich migdałów • 20 g gorzkich migdałów • 2-4 łyżki cukru • 2 szkl. wody

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczko migdałowe

Migdały sparzyć wrzącą wodą po czym je zemleć.
Następnie rozprowadzić je wodą i wymieszać z cukrem.
Doprowadzić do wrzenia, przecedzić a następnie wycisnąć.
Idealny do kisieli i puddingów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak