Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z porzeczkek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

100 g porzeczek
2 g mąki ziemniaczanej
100 g śmietany
10 g cukru
40 g makaronu
tłuszcz 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z porzeczkek

Porzeczki oczyścić, wrzucić do wrzącej wody, ugotować a następnie odcedzić wywar. porzeczki przetrzeć przez durszlak i połączyć z wywarem. Dodać mąkę do śmietany i wymieszać dokładnie, dodać do zupy. Posłodzić do smaku. Osobno ugotować makaron, przecedzić i podawać go jako dodatek do zupy, można też przygotować ryż, lub grzanki czy też lane ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak