Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mufinki z jeżynami i kokosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 gr
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 5 łyżeczek
mleczko kokosowe 1/2 puszki
jeżyny 1 szklanka
olej słonecznikowy 125 ml
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 1 szkalnka

Przepis i sposób przygotowania na: Mufinki z jeżynami i kokosem

Jajko roztrzepujemy i mieszamy z sobą osobno składniki suche i mokre. Następnie łączymy je i mieszamy. Na koniec dodajemy jeżynyi bardzo delikatnie mieszamy. Przekładamy do przygotowanej formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 C. Pieczemy tak długo aż się babeczki przyrumienią i po teście z wykałaczką, nasza wykałaczka będzie sucha.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 23.05.2012 21:22
dziękuję
Goya 23.05.2012 08:31
super
Robert10 04.08.2011 20:08
z jeżynkami -przepyszne
Jolanta40 01.04.2011 09:39
dziękuję
Karolina92 31.03.2011 17:50
swietne polaczenie a do tego oprocz samych wiorkow jeszcze mleko kokosowe!! cos pysznego!
banditka 26.12.2010 21:24
super!
polly66 01.10.2010 10:05
a kto nie lubi,muffienek :) tylko robić się nie zawsze chce:P
cukiereczek 17.09.2010 08:19
Super
Anita21 16.09.2010 08:21
ja też lubię
Anita21 16.09.2010 08:21
ja też lubię
IZABELA29 15.09.2010 17:39
lubię takie ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak