Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy do kotletów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

beszamel 2 szklanka
cebula 5-6 szt.
masło 1/2 łyżki
bulion drobiowy 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy do kotletów

Obraną cebulę pokroić w plasterki po czym wrzucić je na osolony wrzątek i rozgotować.
Następnie przełożyć ją do patelni z rozgrzanym masłem i przesmażyć, wówczas wlać do niej bulion i ugotować.
Ugotowana masę przetrzeć przez sito, dodać do niej sos beszamelowy.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Trzymać jeszcze na małym ogniu aż sos stanie się gesty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak